ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Το πρώτο σας ραντεβού

Η πρώτη σας επίσκεψη παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει

  • άνοιγμα καρτέλας και λήψη πλήρους ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού
  • συζήτηση με τον οδοντίατρό μας Αντρέα Ταπίνη για τις προσδοκίες σας και το λόγο επισκέψεώς σας στο οδοντιατρείο μας
  • στη δεύτερη επίσκεψη ακολουθεί αναλυτική κλινική εξέταση της στοματικής κοιλότητας απο τον γιατρό
  • μόλις ολοκληρωθεί η κλινική εξέταση ο γιατρός θα ετοιμάσει το σχέδιο θεραπείας μαζι με όλες τις εναλλακτικές λύσεις και το κόστος τους

Σε περίπτωση πόνου, σπάσιμο στο δόντι, απόστημα, ανάγκη διάνοιξης προχωρούμε στην άμεση αντιμετώπισή τους.

2) Φόβος για τον οδοντίατρο μυθος ή πραγματικοτητα;

Η οδοντιατρική επιστήμη έχει εφεύρει νέες τεχνικές οι οποίες έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την αίσθηση του πόνου. Επιπλέον οποιαδήποτε είδους θεραπεία μπορεί να γίνει ανώδυνα με τη χρήση τοπικών αναισθητικών. Σημαντικό ρόλο παίζει :

  • η ψυχολογική υποστήριξη που παρέχεται απο το προσωπικό.
  • η εμπιστοσύνη που έχετε στον οδοντίατρό σας.

3) Τα μαύρα ή τα λευκά σφραγίσματα είναι ανθεκτικότερα;

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ρητίνη (λευκό) είναι ανθεκτικότερη απο το αμάλγαμα (μαύρο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμάλγαμα είναι κράμα μετάλλου το οποίο με την πάροδο του χρόνου οξειδώνεται με αποτέλεσμα την απορρόφηση μετάλλων απο τον οργανισμό μας, επίσης διαστέλλεται προκαλώντας κατάγματα στα δόντια.

4) Αποστείρωση

Τα εργαλεία μας περνάνε τρεις φάσεις απολύμανσης και αποστείρωσης

  • μετά τη χρήση απολυμαίνονται σε ειδικό λουτρό υπερήχων
  • στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικές συσκευασίες και σφραγίζονται αεροστεγώς
  • τέλος αποστειρώνονται σε αυτόκαυστο κλίβανο στους 140 βαθμούς

Όλα τα εργαλεία μας ανοίγονται μπροστά στον ασθενή καθώς σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουμε και με μιας χρήσεως υλικά ή εργαλεία. Επίσης το προσωπικό φοράει πάντα στολές και γάντια.

5) Χρόνος αναμονής στο ιατρείο;

Τα ραντεβού καθορίζονται σύμφωνα με το είδος θεραπείας που θα πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αναμονή στο προγράμμα εκτός απο τις περιπτώσεις όπου προκύπτει κατι έκτακτο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ασθενή.

6) Κάθε ποτέ απαιτείται η επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Απαιτείται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο μια με δυο φορές το χρόνο για πρόληψη και πλήρη έλεγχο της στοματικής σας υγείας .

7) Γιατί στο site σας δεν μπορώ να δώ τις τιμές των εργασιών σας;

Στο site μας δεν είναι διαθέσιμες οι τιμές, διότι αυτό απαγορεύεται ρητά απο τον οδοντιατρικό σύλλογο Αττικής. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι πριν την κλινική σας διάγνωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πρόβλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο και αν είναι το πρόβλημα σας, δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε την κατάλληλη θεραπεία λαμβάνοντας υπόψιν αιι την οικονομική σας δυνατότητα. Τέλος, μια πρώτη ενημέρωση μπορούμε να σας δώσουμε και μέσω inbox μηνυμάτων στο site μας.

8) Πως μπορώ να είμαι βέβαιος-η ότι αυτο που μου προτείνει ο οδοντίατρος είναι το καλύτερο για εμένα;

Στο ιατρείο μας μπορείτε να είστε σίγουροι για κάθε θεραπεία διότι ο γιατρός καθώς και το προσωπικό ενημερώνονται τακτικά με σεμινάρια θεωρητικά αλλα και πρακτικά, στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την οδοντιατρική επιστήμη.

9) Απο ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;

Μπορεί να ξεκινήσει απο την ηλικία των δυο ετών όχι με καθαρισμό αλλα με φθοριώσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι τα νεόγιλα δόντια αντικαθίστανται απο τα μόνιμα εάν όμως παραμεληθούν μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις, απώλεια και αλλού είδους προβλήματα στα μόνιμα δόντια.

10) Γιατί ματώνουν τα ούλα μου όταν τα βουρτσίζω;

Εάν τα ούλα σας ματώνουν είναι ένδειξη ουλίτιδας και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο σας για τον καθιερωμένο καθαρισμό σας .

11) Αν ξαφνικά νιώσω έντονο πονόδοντο να πάρω αντιβίωση για να ανακουφιστώ;

Εάν νιώσετε ξαφνικό πονόδοντο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τον οδοντίατρο σας και ο ίδιος θα σας πει εάν θα πρέπει να πάρετε αντιβίωση ή οχι. Μην καταφεύγετε σε δικά σας γιατροσόφια (π.χ. Ούζο,ασπιρίνη πάνω στο δόντι) διότι μπορεί να προκαλέσετε εγκαύματα.

12) Η κακή υγεία των δοντιών μου μπορεί να επηρεάσει την γενικότερη υγεία μου;

Η κακή κι ελλειπής στοματική υγιεινή μπορεί να προκαλέσει οδοντικές φλεγμονές με αποτέλεσμα την εμφάνιση οδοντικών αποστημάτων,την απώλεια δοντιών και πολύ συχνά την πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων .

13) Η λεύκανση καταστρέφει το σάλτο των δοντιών;

Η λεύκανση δεν βλάπτει το σμάλτο των δοντιών εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου ή όταν γίνεται στο σπίτι με εγκεκριμένο φάρμακο που σας το έχει προμηθεύσει μόνον ο οδοντίατρος. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος  μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα δόντια ή στην καλύτερη περίπτωση δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα με χαμένο από εσάς χρόνο και χρήματα .