Λεύκανση δοντιών

Η κατανάλωση τροφών και ποτών όπως το τσαι, ο καφές, το κόκκινο κρασι, ο χυμός πορτοκαλάδας αλλά και το κάπνισμα ενδέχεται να προκαλέσουν τον αποχρωματισμό των δοντιών σας, με την πάροδο των ετών.

Η αποκατάσταση του φυσικού χρώματος των δοντιών σας είναι πλέον δυνατή με τη μέθοδο της λεύκανσης.

Λεύκανση των δοντιών είναι η οδοντιατρική μέθοδος κατά την οποία απομακρύνονται οι όποιες κηλίδες και αποχρωματισμός των δοντιών, αποκαθίστωντας το αρχικό λευκό τους χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ενδεχομένως να παρατηρήσετε κάποια ευαισθησία στις αλλαγές θερμοκρασίας (ζεστό, κρύο).

Η λεύκανση αποτελεί μια ανώδυνη και απλή οδοντιατρική εργασία.

Η λεύκανση, σε συνδυασμό με κάποια άλλη εφαρμογή αισθητικής οδοντιατρικής, δύναται να εξασφαλίσει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και ένα άψογο χαμόγελο.

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο λεύκανσης αλλά και από το εκάστοτε περιστατικό ξεχωριστά.

Αφού ο ιατρός μετρήσει το χρώμα του ασθενούς έτσι ώστε να αποφασίζεται μαζί πόσους χρωματικούς τόνους θα λευκάνει τα δόντια.

H λεύκανση των δοντιών γίνεται με δύο τροπους:

  • Με laser στο οδοντιατρείο – ο πιο δημοφιλης τροπος, για να επιτευχθεί η λεύκανση των δοντιών. Αυτή η διαδικασία απαιτεί 1-2 επισκέψεις και διαρκεί 30 λεπτά / επίσκεψη.
  • Με ειδικό νάρθηκα, όπου ο ιατρός θα μετρήσει το χρώμα του ασθενούς και κατόπιν θα πάρει το αποτύπωμα της γνάθου για να κατασκευάσει δύο νάρθηκες ειδικά διαμορφωμένους και διάφανους για την άνεση του ασθενούς. Στον ασθενή μαζί με τους νάρθηκες δίδεται και το υγρό λεύκανσης της επιλογής του. Τους νάρθηκες αυτούς ο ασθενής μπορεί να τους φορά 30λεπτά την ημερα ή 6 ώρες στον ύπνο του. Η όλη διαδικασία και το πόσες ημέρες θα διαρκέσει είναι επιλογή του ασθενούς καθώς εξαρτάται από το χρωματικό τόνο που θέλει και μπορεί να επιτύχει.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το υγρό λεύκανσης δίδεται αποκλειστικά και μόνο από τον οδοντίατρο. Προσοχή στις απομιμήσεις και στα διάφορα μη εγκεκριμένα λευκαντικά καθώς θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα δόντια σας.