Όψεις πορσελάνης

Με τις όψεις πορσελάνης, εξασφαλίζουμε την αισθητική αποκατάσταση, σε δόντια ελαφρώς στραβά, ανισομεγέθη, με δυσχρωμίες ή με κάποιο ράγισμα-σπάσιμο.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές (μέσο πάχος 0,5mm) φλούδες πορσελάνης που εφαρμόζονται στο πρόσθιο μέρος των δοντιών. Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής έναντι των μέχρι πρότινος στεφανών, είναι η ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου τροχίσματος του δοντιού.

Οι εξελίξεις πλέον στην τεχνολογία των οδοντικών υλικών, εξασφαλίζει ότι ακόμη και στις όψεις πορσελάνης, όπως και στις όψεις ρητίνης το αποτέλεσμα έχει φυσικό χρώμα.

Ενδείκνυται σε ασθενείς που ενδεχομένως επιλέξουν αυτή τη λύση αντί της ορθοδοντικής και γενικότερα σε όλους όσους αντιμετωπίζουν αισθητικό πρόβλημα με τα πρόσθια δόντια τους !

Αντενδεικνύεται  σε ασθενείς που σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους το βράδυ, σε δόντια με σοβαρά προβλήματα τερηδόνας, σε ασθενείς που έχουν ως συνήθεια το δάγκωμα των νυχιών ή μολυβιών και σε ασθενείς που δεν υπάρχει αδαμαντίνη στα δόντια τους λόγω φθοράς ή αποτριβής.

Η διαδικασία είναι απλή και χρειάζεται μόνο δυο με τρεις επισκέψεις. Στην πρώτη γίνεται η λήψη του χρώματος με ειδικό φασματογράφο. Κατόπιν η παρασκευή του δοντιού και η λήψη αποτυπωμάτων των τροχισμένων δοντιών. Τέλος ακολουθεί η κατασκευή προσωρινών όψεων!

Στη δεύτερη επίσκεψη γίνεται η αξιολόγηση των όψεων από τον ασθενή και τον οδοντίατρο και ύστερα η συγκόλλησή τους!

Στην τρίτη επίσκεψη γίνεται η τελική αξιολόγηση των όψεων και η φωτογράφιση αυτών!

Τέλος η διάρκεια ζωής των όψεων πορσελάνης είναι μακροχρόνια αρκεί οι ασθενείς να μη μασούν σκληρές τροφές όπως κρέας με κόκκαλα, παξιμάδια κ.λ.π. και να τηρούν τους κανόνες στοματικής υγιεινής!